Svou polohou 1.349 m.n.m na křižovatce šesti cest je naše chalupa předurčena ke službám vyčerpaným turistům, jako je zahnání žízně a hladu, a místem, které láká k zastavení za jakéhokoliv počasí.  
Jedinečný je výhled na Sněžku přímo z bufetu nebo z venkovního sezení u stolu nebo v křesle. Při nepříznivém počasí naopak potěší po většinu roku hořící krb se sušákem nad ním. Pro cyklisty máme připraveno nářadí a stojan na opravu kol, pro běžkaře vosky na přemazání, pro turisty oblíbené turistické známky a pro všechny připravujeme níže uvedené dobroty.
         
Nápoje
Úzce spolupracujeme s Rychnovským pivovarem, sodovkárnou a lihovarem. Točíme jejich Kněžnu 12°, Kaštana 11°, a o svátcích speciál Habrovák 15°. Nejen děti si u nás rádi ojednávají oblíbenou klasickou malinovku nebo mošt bez konzervantů. Dospělí hosté jistě nepohrdnou slivovicí nebo hruškovicí, které zaručeně zahřejí. Můžete ochutnat výbornou Vilémovu kávu, nebo exkluzivní čaje Gatuzo, obojí od pana Sýkory z Pardubic.
V nabídce zde máme vína od vyhlášeného vinaře a šlechtitele p. Michlovského.
Dále nabízíme vlastní produkt, vyhlášenou borůvku, kterou vyrábíme ve spolupráci s Rychnovem nad Kněžnou.
Jídlo
Snažíme se přizpůsobit místu, období a samozřejmě požadavku našich hostů. Rádi připravujeme jídla dle Krkonošské kuchařky p.Marhoula.
Vycházíme ze základních surovin typických pro horské oblasti tj. brambory, houby, zelí, borůvky a luštěniny. Krkonošské kyselo je u nás v nabídce stále, stejně jako borůvkový knedlík, často vaříme například houbového kubu.                    
                     
Během provozování jsme zjistili, že mezi nejoblíbenější jídla patří u nás polévky, které dodají tělu potřebnou energii. Proto si na nich zakládáme a mají v naší nabídce nezastupitelné místo. Vaříme zde již zmiňované krkonošské kyselo, couračku, silné vývary, boršč nebo dršťkovou.
 
Doporučujeme také ochutnat výtečný, na Rozcestí pečený ovocný koláč (dle sezóny-borůvkový, švestkový nebo jablečný).
Výběr dodavatelů z kvalitních lokálních zdrojů není pro nás obyčejná fráze, jak se níže můžete přesvědčit.
Maso bereme přímo od trutnovského řezníka Hampla, který poráží kusy většinou z podhůří Krkonoš a Orlických hor.
Uzeninu máme od p.Novotného a p.Šrola - vyhlášených uzenářů.  Klobásy navíc při vhodném počasí douzujeme v udírně.
Kysané Vysocké zelí máme ze Sklenařic od Vondráků, zvláště červené "hlavatka" je vyhlášená nejen v Jizerských horách a Krkonoších, ale do podvědomí se dostává i za hranice regionu.
            
Houby sbíráme v okolí Černé hory a můžeme je používat v kuchyni díky certifikátu o přezkoušení ze znalosti.
 
Největší pochvala a motivace k další práci je pro nás spokojený host.